Onpa ollut mukava viikko. Kävin alkuviikosta Jyväskylässä tehden maanantaina pari työkeikkaa seudulla ja opponoiden tiistaina proseminaariryhmäläiseni kandityötä. Opponoitavani työn aiheena oli reilu kauppa; toivottavasti kommenteistani oli hyötyä, vaikka rajatusti juuri sosiologisia lähteitä aiheesta tiedänkään. Yritetty on kuitenkin.

Opponointia varten sain hyvän syyn lukea mm. Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistuneen Niina Niemen gradua, jota oli käytetty tekstissä lähteenä. Briljanttia, oma harrastus ja opiskelu tavallaan yhdistyivät.:)

(Oman kandityöni taas oli kantaaottavasta taiteesta ja kansalaisaktiivisuudesta, esimerkkitapauksena Cleaning Up After Capitalism -DVD. Kandityöni alkuosa löytyy täältä.)

Kävin myös parin kaverin kanssa drinksulla ja Espoossa grillaamassa. Torstaina katsoin Reindeerspotting-elokuvan, joka oli realistiselta yleisvireeltään mielestäni katsomisen arvoinen ja ajatuksia herättelevä.

------------------------

Sitten otsikon toisesta osasta: lukuisten muiden jatkoksi lisäsin blogiini politiikka-tagin, jonka alta löytyy jonkun verran teemaa sivuavia kirjoituksia. Tekstit löytyvät linkkiä klikkaamalla.

Politiikka-aiheisissa kirjoituksissa usein esiintyviä viittauksia tiettyihin poliitikkoihin ja päivänpoliittisiin teemoihin tekstit sisältävät vain hyvin ohimennen, koska en niinkään pyri teksteillä osaksi puolueiden tai poliitikkojen välistä nokittelua, vaan haluan tuoda esiin omia kiinnostuksenkohteita ja yleisempiä näkemyksiä.

Valtiotieteelliseltä laadultaan tekstit varmaan ovat perus-yhteiskuntatieteilijätasoa, eli sinänsä mitään "Politiikan pelastusohjelmaa" ne eivät toki tarjoa. Itselleni kyseiset aiheet ovat joka tapauksessa tärkeitä.