Kuulemma, luennolla kerrotun mukaan...

Kehitys- ja oppimispsykologiassa käsiteltiin tänään verkostoitumista ja siihen suoraan tai mutkan kautta liittyviä aiheita.

Virkistyin, kun yllättäen aiemmista opinnoistani olikin hyötyä. Tunnin loppua kohti eräs nainen salin takaosasta kysyi, onko kurssilla puhuttu Kauhajoesta (mille jotkut edessä huokailivat; istun siis usein edessä, koska näköni on heikentynyt) sekä siitä, onko koulumaailmasta tehty verkosto- tai organisaatiotutkimusta (tms) ammuskeluihin liittyen, mihin sitten viittasin ja mainitsin kesän "Mistä kouluväkivalta nousee"-kurssista, jolla oltiin käsitelty mm. organisaatioita, kriisiviestintää jne aiheita vaikkakin lähinnä valtiotieteellisestä näkökulmasta, ja että kurssista saattaisi löytyä jotain materiaalia sen nimellä.

Luottamusta käsiteltäessä toinen opiskelija taas kysyi opettajalta, onko eri kulttuurien luottavaisuudesta tehty tutkimuksia, mihin opettaja ei sillä erää osannut suoraan vastata, joten viittasin ja kerroin, että kansainvälisessä bisnesviestinnässä on tutkittu eri kulttuureja, vaikkakaan en tiedä, kuinka paljon tutkimusta varsinaisesti on tehty, ja ainakin kai 80-luvulla Hofstede on tutkinut uncertainty avoidancea, mikä voi heijastua mm. liiketoimintaan (jne). Kysyjän suunnalta näytettiin katsovan ihan positiivisesti, joten kaipa ilmaisin asian selkeän oloisesti.

Kommenttini eivät siis sinänsä herättäneet mitenkään huomiota - monet muut ovat huomattavan aktiivisesti äänessä - mutta ilahduin, kun luennoitsija pääsi aika pian tuon jälkeen verkostopallukkakaavioissaan slideen, jossa esiteltiin "verkoston rajojen ylittämistä" ja eri verkostoihin kuulumista, mitä kautta verkosto voi saada uutta tietoa :-)

(Luulisi muuten, että kesän kurssilla oli muitakin opettajiksi hakeutuvia, erona oli vain, että satuin mainitsemaan kurssista ääneen.)

Päänsärky vaivaa, ehkä juuri näön heikentymisestä johtuen... Tänään lueskelen vaan kotona tai ehkä katselen TV:tä; huomenna suuntaan sitten sukuloimaan & harrastelen muuta viikonlopputoimintaa.