...Jo on aikakin...:-)

Ote Hesarin artikkelista:

"Myelissä apurahan saajat maksaisivat työeläkemaksua noin kymmenen prosenttia apurahasta eli saman verran kuin maatalousyrittäjät. Kymmenen prosenttia on noin puolet normaalista työeläkemaksusta.

Apurahan saajat maksaisivat sosiaalimaksunsa apurahastaan, joka on myönnetty työskentelyyn, ei esimerkiksi laite- tai tarvikeostoihin.

Heidän käteen jäävä tulonsa ei kuitenkaan pienenisi vaan voisi jopa nousta, koska verottoman apurahan ylärajaa nostettaisiin nykyisestä 15 000 eurosta mahdollisesti 25 000 euroon, ylijohtaja Tarmo Pukkila sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioi.

Eläketurvaa alkaisi kertyä, kun apuraha olisi suurempi kuin 6 000 euroa vuodessa."

Työttömyysturva taas hoituisi yrittäjien työttömyyskassan kautta. Hm... Tähän hätään ei kyllä mitään kuvaa, kuinka pitkän ajan jälkeen työttömyyskorvausta voi saada ja kuinka pitkäksi aikaa... Mutta yritteliäisyyttä jatkuva hakeminen ja tekeminen ainakin vaatii.

Ratkaiseekohan tuollainen parannus toisaalta kaikkien tilannetta vai paikkaileeko se vain jo olemassa olevaa ongelmaa, koska myös esim. monissa korkeakouluissa on käytännössä töissä ihmisiä, jotka saavat rahansa pätkittäin ja muualta kuin työpaikaltaan? Mene ja tiedä...

Erilaisten harjoittelupaikkojen rahoittamisen ulkopuolisella rahoituksella vielä ymmärrän, tosin vain tiettyyn rajaan asti - myös julkisella sektorilla.

Ehkä tutkijoitakin voi ajatella harjoittelijoina, ainakin, jos he ovat jatko-opiskelijoita... "Hankkikoon palkkansa työpaikan ulkopuolelta, kun eivät vielä osaa"?

Ikävä kylläkin, että valmistumisen/ulkopuolisen rahoituksen loppumisen jälkeisiä tutkijan pestejä on vain rajatusti... Toisaalta niin on harjoitteluihin liittyviä työpaikkojakin...

Noh, en nyt jaksa hioa tuota ajatusta (enkä linkata sitä taiteilijoihin); oikeastaan tulin koneelle tarkistamaan meilit.

:yawn: